Dragostea online, de la romantism la capcane

În secolul vitezei, alternativele spre a găsi un partener stau doar la o aplicație distanță. Ceea ce poate fi remarcat este că nu toate persoanele ce utilizează platformele de întâlniri sunt cu adevărat interesate în a-și găsi jumătatea. Mulți atacatori, cu identitate și profiluri false, încearcă să-și câștige încrederea persoanelor de pe aceste rețele pentru bani și bunuri.

Pentru a evita astfel de scenarii și pentru o identificare ușoară a escrocheriilor este recomandată analizarea unor semne care fac diferența. Dintre acestea se regăsesc mesajele vagi, solicitarea de filme sau fotografii intime, a unor sume de bani, cadouri sau date bancare, toate prin încercarea de a obține încrederea utilizatorilor, după cum precizează InfoCons. Mai mult, astfel de indivizi pot apela la șantaj pentru a primi banii de bună voie.

Recomandări pentru evitarea escrocheriilor

InfoCons a lansat o serie de recomandări pentru persoanele cu conturi în platformele de întâlniri. Este recomandată acordarea unei atenții sporite privind publicarea datelor personale, evaluarea permanentă a riscurilor, întrucât atacatorii sunt prezenți pe cele mai populare platforme. Mai mult, este importantă verificarea profilurilor și fotografiilor, deoarece multe dintre acestea pot fi copiate și utilizate nelegitim. Greșelile gramaticale, neconcordanța între informații ori scuze precum „camera mea foto nu funcționează” sunt un alt aspect de luat în considerare pentru a nu deveni victima acestor atacatori. Nu este recomandată transmiterea materialelor compromițătoare, trimiterea de bani, date ale cardului sau alte detalii de natură financiară, și nici intermedierea unor transferuri de bani. Spălarea de bani este o infracțiune, iar persoanele ce au picat în capcană vor fi răspunzătoare.

Orice întâlnire cu persoane cunoscute pe internet trebuie anunțată și unor persoane apropiate, pentru a fi evitate evenimentele nefericite. În cazul celor ce au devenit victime ale escrocilor, este necesară oprirea contactului cu autorul șantajist, salvarea convorbirilor, plângere la poliție sau contactarea băncii în cazul transferurilor de bani.

Astfel, orice probleme pot fi evitate, iar fiecare utilizator este pregătit pentru a nu pica în plasa persoanelor necunoscute, în special celor cu interese ascunse. Precauția este importantă pentru a nu ajunge din postura de persoană dornică de relații la cea de victimă și complice la infracțiuni în cazuri extreme.

One Thought to “Dragostea online, de la romantism la capcane”

  1. […] vagi, solicitarea de filme sau fotografii intime, a unor sume de bani, cadouri sau… Articolul Dragostea online, de la romantism la capcane apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment